Monday, January 4, 2010

Hari Pertama Persekolahan



Assalamualaikummm..ni entry mesti mau ceria coz citer sal HARI PERTAMA PERSEKOLAHAN..hehehhee..tapi tkderla se advance kt sekolah rendah..kt sekolah menengah cam bese jerlee..Cuma best sbb dpt jmpa cikgu2 n beramah tamah ngn diorng..citer pengalaman apa y dibuat sepnjng cuti..ada y pakai baju glame2..kekeke..ada y berubah wajah baru, lebih cun gtu..kekekeke

Sesi persekolahan bermula ngn perhimpunan laaa..byk gk budak2 y cemerlang dlm PMR dpt hadiah..teringat time belajar dulu2..penah gk laa merasa dpt hadiah gtu as best student PMR..kuikuikui..sempat agi mencelah ni..

Then, aku bergerak ke kelas yang aku kena jaga selama setahun ni, yerlaa..dlm erti kata yang lain, aku jadi guru kelas tingkatan 2.. ni kelas kedua dlm ranking, so kira masih kategori budak2 pndai..tk susah sgt la nk handle budak2 ni..kami discuss2 nak ceria n hiaskan kelas bertemakan bumi hijau..hehe..so mesti serba hijau n coklat..ada unsur2 alam, haiwan n interaksinyer..cam teruk gk laa budak2 ni nk interpretasikan akunyer view..biar diorang guna sikit otak kanan tu..baru leh kreatif n cerdas sikit..aku gtau kt diorang harap2 diorang realisasikan apa y kami sama2 impikan..chewaaahhh..best gtu..

Seterusnya sesi mencari meja..yerlaa..gru baru..cm student gak, kena ada kerusi meja sndiri..disebabkan aku byk habiskan masa dlm kelas td melebihi guru2 lain, so aku je y tk punya tmpat duduk sndiri coz semua da abis..ermmm..mujurlaa ada sorang cikgu Chinese y baik hati, dia tolong culik meja comel dr tempat cikgu lelaki..hehe..terharu siot nih..ermmm..takat tu je citer ari ni..ekceli ada byk agi agenda y berlaku dlm hdupku dalm sehari ni..tapi da malas nk menaip..bye..



1 comment:

  1. woiii bila nak updet blog... add la aku dlm blog mu

    ReplyDelete